De WijsWijzer organiseert regelmatig lezingen. De lezing die op dit moment actueel is, heeft als titel ‘De Ecologie van het hoogbegaafde kind’ en interessant voor ouders, opvoeders, opa’s en oma’s, oppas, leerkracht, intern begeleider en iedereen meer wil weten over dit onderwerp.

Deze lezing geef inzicht in dat wat van grote invloed is bij de opvoeding van het hoogbegaafde kind. Thuis, op school en in zijn sociale omgeving. We behandelen de zijnskant van hoogbegaafdheid met behulp van de ZijnsWijzers. Want hoogbegaafdheid is meer dan een hoog IQ alleen!

Daarnaast kijken we naar de educatieve kant, wat heeft het kind nodig, hoe daag je het uit? Dat gaat verder dan alleen ander schoolwerk. Het gaat erom dat er een goede afstemming met het kind kan zijn over wat het nodig heeft. En hoe bereik je dat als de klassen zo vol zitten?Alles draait om het zien van de talenten die laten zien wie dit authentieke hoogbegaafde kind is. En wat het effect is van positief en waarderend taalgebruik. Thuis, op school en in de sociale omgeving.

We behandelen in deze lezing waarom het belangrijk is om autonomie te respecteren in de opvoeding van een hoogbegaafd kind. Als je die autonomie kunt respecteren voorkomt dat een hoop strijd. Dat betekent niet dat het kind de regie over de opvoeding overneemt. Juist niet. Maar samen onderzoeken wat wel werkt doet wonderen.

Deze lezing kan op verzoek op locatie worden verzorgd.

Voor meer informatie over de training, individueel of voor meerdere kinderen, kunt u contact met ons opnemen.
Via de mail: marianne@dewijswijzer.nl
of
Bellen: 06 16 99 49 28