Wat zijn ze mooi! De ZijnsWijzers zijn binnen… nog meer aandacht kunnen besteden aan de zijnskant van Hoogbegaafdheid.

Daniëlle Wilborts, TOP

Sjoerd Dirk belde om te vertellen wat het, nadat hij de ZijnsWijzers had ingezet, met hem en zijn leerling had gedaan: ‘De leerling vond het geniaal. Het is een fijne manier om toch over gevoel te praten. Je krijgt echt zicht op wat hij denkt. Het is een fijne manier om over zichzelf te praten. Daarnaast was het zo duidelijk zichtbaar dat niet alle gedragskaartjes passend waren voor die ene leerling. Wat dus heel goed aangeeft dat ook binnen hoogbegaafdheid niet iedereen hetzelfde is. Een mooie eyeopener door de leerling zelf inzichtelijk gemaakt. Sjoerd Dirk had ook gelijk een tip om een losse kaart als speelkaart/ startkaart te maken. Die tip is gehonoreerd. In de tweede druk zit een prachtige ronde speelkaart.

Sjoerd Dirk Meijer, IQBegrijp

De vragen op de achterkant van de gedragskaartjes lokken mooie antwoorden uit waar goed over nagedacht moet worden. Fijn dat het ook gaat over hoe dingen in het leven ervaren worden’

Marjolein, ouder

De ZijnsWijzers bieden een handvat om het gesprek aan te gaan waarbij aangesloten wordt op bij de beleving van het kind. De kaarten visualiseren de kwaliteiten van het kind tevens een aanknopingspunt voor een verdiepend gesprek.
Vanuit mijn werkveld: onderwijs en begeleiding van leerkrachten; zijn deze kaarten praktisch inzetbaar, vlot erbij te pakken om aan de hand van de kaarten het gesprek aan te gaan. Daarnaast bieden de kaarten ook richting om de behoeften van het kind te koppelen aan de karaktereigenschappen waardoor inzichtelijk wordt welke vragen ene kind op weg kunnen helpen. Daarnaast zijn kaarten in groepsverband in te zetten waardoor erkenning ontstaat en het kind zich begrepen voelt door peers. Ook sluit het gebruik van de kaarten aan bij de denkwijze van het kind (van binnenuit of van buitenuit). De vragen zijn zo gesteld dat er erkenning is voor gevoel en vervolgens gedacht wordt in oplossingen. Interessant om te lezen dat door de vraagstelling, het kind aan het denken wordt gezet en daarmee bewust wordt van gevoel en gedrag in een situatie. Waardevol inzicht voor een kind, eigenlijk voor een ieder. Op deze manier leren wij, ontwikkelen wij en kunnen we meer dan we zelf soms denken.

Els Hartvelt, Orthopedagoog

‘Mijn moeder stond te watertanden toen ze de ZijnsWijzers zag…ze is kindercoach en ziet heel veel mogelijkheden. De bestelling komt eraan…’.

Vriendin

Martine heeft 7 ZijnsWijzers besteld voor de Dolfijn en Dolfino groepen van PCPO TriVia, de vereniging voor chr basisscholen in Alblasserwaard en Lopikerwaard. Ze was geraakt door de ‘prachtige’ metafoor van de giraf en kon niet wachten deze kadootjes uit te delen aan alle groepen.

Martine Bode, Leerkracht van de school met de bijbel in Hei en Boeicop

Ik heb de ZijnsWijzers voor mijn afscheid als IB-er gevraagd en…gekregen.

Angelina Manintveld, IB-er

Wil je op de hoogte blijven van mijn activiteiten?

Schrijf  je dan in voor de nieuwsbrief.