Kind

Met je voeten in het zand of heerlijk wandelend langs het water. De natuur geeft je rust en ruimte en zorgt ervoor dat je makkelijk kunt vertellen wat je voelt. Je kunt zelfs beter uitleggen hoe je denkt dat dat komt en wat jou kan helpen.

Allemaal dingen die heel belangrijk zijn. Samen lopen we, spelen we en praten we. Zonder stil te hoeven zitten op een stoel kunnen je hersens makkelijker nadenken. En ontdek je dingen die je misschien niet eens van jezelf wist!

Ouder

Je kind heeft ook in deze bijzondere tijd behoefte aan coaching. Misschien juist wel meer dan ooit. Wandelcoaching blijkt de ideale oplossing, zowel voor het kind als de ouder. Al wandelend in de natuur vertraagt het tempo en neemt de rust in je hoofd toe. Gedachten en gevoelens komen makkelijker naar boven.

Kinderen ervaren meer ruimte en willen vaak zelfs bij regen de coaching buiten laten doorgaan.Zo waardevol is de ervaring voor ze. Natuurlijk hebben we bij regen ook een uitwijkmogelijkheid, het kind maakt zelf de keuze. Met reden.

Deze vorm van coaching is zo succesvol omdat al wandelend je hersenhelften anders samenwerken. Je kijkt dezelfde kant op als je gesprekspartner waardoor het bijna lijkt alsof je met jezelf in gesprek bent. Je lichaam ontspant en het praten wordt bedachtzamer.

Er komt veel meer los, bij kinderen en bij volwassenen.

Locatie

De locatie van de wandelcoaching is het recreatiegebied De Meent in Beusichem. Een prachtig buitengebied met bankjes, water, zand en wandelpaden. Tijdens de wandeling gebruiken we spelvormen en oefeningen die ondersteunend werken bij het tot de kern komen van het kind.

Door het buitenzijn volgen we een heel natuurlijk tempo. Met zon, wind, schaduw en zelfs met regen spelen we en we gebruiken alle zintuigen.

Past wandelcoaching binnen de coronarichtlijnen?

Ja! Want:

  • We volgen de richtlijnen van het RIVM
  • We geven geen hand bij de begroeting en het afscheid
  • We houden anderhalve meter afstand tijdens de wandeling
  • We maken de materialen die we gebruiken schoon met desinfecterende spray
  • Die spray heb ik bij me, zodat we ook onze handen kunnen ontsmetten
  • En bij klachten? Zeggen we de afspraak af. Helaas! Maar onze gezondheid gaat voor.

We moeten er allemaal goed op letten. Maar binnen de richtlijnen hebben we gelukkig genoeg mogelijkheden voor goede coaching die helpende inzichten oplevert.

Voor meer informatie over de training, individueel of voor meerdere kinderen, kunt u contact met ons opnemen.
Via de mail: marianne@dewijswijzer.nl
of
Bellen: 06 16 99 49 28