Lezing

 

                                '
De Ecologie van het hoogbegaafde kind
                       

                Ecologie HB-kind Beeld De WijsWijzer 500 pixels

Deze lezing is interessant voor ouders, opvoeders, opa's en oma's, oppas, leerkracht, Intern begeleider en iedereen die hoogbegaafdheid beter wil leren begrijpen...

Inhoud van de lezing:•          We helpen je vanavond inzicht te krijgen in dat wat van grote invloed is bij de opvoeding van het hoogbegaafde kind thuis, op school en in zijn sociale omgeving.
•          We helpen je vanavond inzicht te krijgen in de zijnskant van hoogbegaafdheid. Want hoogbegaafdheid is meer dan een hoog IQ
•          We helpen je vanavond inzicht te krijgen in dat wat een hoogbegaafd kind op school wel nodig heeft. En dat is niet alleen ander werk.
•          We helpen je vanavond inzicht te krijgen in het opbouwen van een sfeer van positieve wederkerigheid zodat je samen met jouw leerling kunt afstemmen op dat wat hij nodig heeft. En nee, het wordt zeker geen individuele leerlijn want dat is niet haalbaar in een klas met 30 leerlingen.
•          We helpen je vanavond inzicht te krijgen in het zien van de talenten van het hoogbegaafde kind. En dan gaat het niet om het 'talent om hoge cijfers te halen'... want dat is niet het talent waar we vanavond naar kijken. We gaan achter het hoge IQ kijken.
•          We helpen je vanavond inzicht te krijgen in en te ervaren wat het met je doet als je vanuit positief en waarderend taalgebruik met elkaar communiceert. Thuis op school en in de sociale omgeving.
•          We helpen je vanavond inzicht te krijgen in dat wat belangrijk is om autonomie te respecteren in de opvoeding van een hoogbegaafd kind. Want als je dat kan voorkom je een hoop strijd. Zonder dat het kind de regie krijgt over de opvoeding…
•          We helpen je vanavond inzicht te krijgen in dat wat de omgeving kan betekenen voor het hoogbegaafde kind, zijn ecologie door achter het zichtbare gedrag te kijken.
•          We helpen je vanavond inzicht te krijgen in dat wat altijd werkt... positief taalgebruik, rekening houdend met dat wat een hoogbegaafd kind zo raakt .

D A T A  &  L O C A T I E  
   
Woerden: Vrijdagmorgen 2 februari 2018 _Er is nog plek

Drachten: Dinsdagavond     28 maart    2017 

Tiel:          Woensdagavond   1 maart     2017  - V O L
Tiel:          Dinsdagavond     28 februari 2017- V O L 

Er is een mogelijkheid om deze lezing op uw eigen locatie le laten verzorgen. Neem gerust contact met ons op: 06 16 99 49 28 


O P G E V E N : marianne@dewijswijzer.nl

U bent van harte uitgenodigd.

"...Wijsheid begint met verwondering..."