Plusklassen zijn een manier om onderwijs aan (hoog)begaafden in te richten. Maar dat gaat niet vanzelf! De WijsWijzer helpt daarbij. We helpen bij het opstellen van een zorg- en leerplan, bij de opzet en begeleiding van de plusklassen, en het team en de kinderen. Je krijgt ook hier praktische tips en handvatten om de activiteiten concreet in jouw onderwijssituatie in te zetten.

Een goede start zorgt voor vertrouwen. Helemaal bij het opzetten van een plusklas. Voor deze kinderen is het van groot belang dat ze zich gehoord en gezien voelen.

Je zult merken dat deze leerlingen opbloeien, dat ze meer ontspannen en zich sociaal beter gaat mengen onder klasgenootjes. Dit resultaat zal een positieve uitwerking hebben op sfeer van de hele groep en dus op de hele school.

De WijsWijzer begeleidt daarbij met een training- en coaching traject. Samen schrijven we een beknopt zorg- en leerplan voor het plusklasonderwijs. Daarin wordt vastgelegd wat het doel is, welke leerlingen kunnen deelnemen en in grote lijnen de leerlijnen die gevolgd gaan worden.

We beschrijven ook de organisatievorm die past bij de schoolidentiteit, de haalbare begeleidingsvormen, de rapportagevorm en de mogelijke rollen en functies van de plusgroep en haar begeleiders. In het plan worden ook de onderwijskundige, pedagogische en organisatorische kansen beschreven waarbinnen de plusgroep kan gaan draaien.

Er worden vijf coachingsbijeenkomsten verzorgd, waarbij wordt uitgegaan van je persoonlijke leervragen, waarop je feedback ontvangt. Tijdens de vijfde coachingsbijeenkomst verzorg je een presentatie over je eigen project.

Na afloop is de presentatie kant en klaar om aan collega’s en ouders te presenteren. Daarmee heb je een waardevol document in handen voor de PR van de school en voor de promotie van de plusklas binnen je eigen school of samenwerkingsverband.

Het traject is als volgt opgebouwd:
Twee volledige werkdagen scholing over het schrijven van een zorg – en leerplan
Dag 1: selectie van leerlingen, organisatievormen en randvoorwaarden.
Dag 2: leerlijnen en leermiddelen, rapportage, aanvullende rollen en functies.
Vijf coachingsbijeenkomsten van ieder drie uur.

Vanuit onze visie dat ieder mens en dus ook iedere school uniek is, zal ook voor elke school het traject anders zijn.

KOSTEN:
De kosten per werkgroep/ plusklasproject van maximaal 3 personen bedragen € 3750,- bij open inschrijving op een locatie Midden Nederland.
Bij deelname van minimaal 3 scholen binnen één eigen stichting zijn de kosten per werkgroep van maximaal 3 personen €2750,- en verzorgen we het traject op jullie locatie. Bij deelname van zes scholen in één stichting verdelen we de scholen over twee groepen.

Bij de kosten inbegrepen zijn alle bijeenkomsten (2 hele dagen en 5 middagen), cursusmateriaal en e-coaching/feedback op het zorg- en beleidsplan.

STUDIELAST:
De studielast is onderverdeeld in contacturen, literatuurstudie en uren voor de voorbereiding en uitvoering van de gemaakte plannen.

DATA:
Mail ons gerust voor een datum of de mogelijkheden op jouw locatie.En ergens staat er al bij; liefst via de mail.

De WijsWijzer kan op veel gebieden ondersteuning bieden als het gaat om talentvolle en (hoog)begaafde kinderen en hun ouders en leerkrachten. We ondersteunen bij het schrijven van beleid en begeleiden ook (individuele) leerkrachten, leerlingen en ouders.

Neem gerust contact op om te horen wat de mogelijkheden voor jouw situatie zijn.

De WijsWijzer is erkend door het CRKBO waardoor onze diensten voor onderwijsinstellingen volgens de Europese btw-richtlijn zijn vrijgesteld van btw. Voor diensten aan andere organisaties is btw verschuldigd.

Lieve Marianne,
Wat was het een feestje om ondergedompeld te worden in jouw enthousiasme en kunde over hoogbegaafde kinderen! We hadden de vraag gesteld om vragen beantwoord te krijgen over hoogbegaafdheid, over onderpresteren en praktische tools om in onze scholenstichting in te kunnen zetten.
Jouw warmte, jouw bevlogenheid en jouw jarenlange ervaring en kennis hebben ons doen groeien en daarmee komen we vooruit! De huiselijke sfeer vanuit jouw praktijk deed ons ook gelijk welkom voelen! Bedankt daarvoor!
Carin, Maureen en Dianne
Hoogbegaafdheidsspecialisten, Gelderveste

Carin, Maureen en Dianne, Hoogbegaafdheidsspecialisten, Gelderveste

Hallo Marianne,
Vandaag een hele fijne morgen gehad, bezig geweest met de ijsberg, de leerkuil en de talenten.
Vorige week heb ik een heel mooi ouder gesprek gehad.  Ik heb eerst aan de moeder gevraagd wat ze allemaal al wist.  En wat bleek: Zoontje heeft het perfect door gegeven. Een trotse moeder die ziet dat haar zoon weer met plezier naar school gaat en erg blij is als het woensdag is.

Vandaag hoorde ik van de juf van Zoontje en Meisje dat de kinderen zich anders gaan gedragen in de klas en dat zij erg veel verschil ziet.
Erg mooi om te horen! Bedankt voor de goede tips!
Dyane Arendsen
Leerkracht groep 1, Basisschool de Esmoreit in Luttenberg

Dyane Arendsen, Leerkracht groep 1, Basisschool de Esmoreit in Luttenberg

Voor meer informatie over de training, individueel of voor meerdere kinderen, kunt u contact met ons opnemen.
Via de mail: marianne@dewijswijzer.nl
of
Bellen: 06 16 99 49 28